خبرگزاری فارس: مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر گفت: معرفی متقاضیان خرید ادوات کشاورزی به بانکهای عامل با تخصیص اعتبار 2 میلیارد و 800 میلیون ریالی در حال انجام است. ابراهیم داوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمشهر اظهار کرد: در حال حاضر توجه خوبی به احیای مجدد بخش کشاورزی منطقه شده است. وی افزود: این مدیریت در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی بخش کشاورزی در منطقه از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نیست. مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر با اشاره به اقدامات اخیر این اداره در راستای ارتقای سطح فعالیتهای کشاورزی و حمایت از کشاورزان در این منطقه تصریح کرد: کشاورزان خرمشهری به اتفاق کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان و تنی چند از کارشناسان مرکز تحقیقات خوزستان از مزرعه تخصصی و ترویجی گندم این منطقه بازدید به عمل آورده و در جریان اهداف و نحوه اجرای مزرعه تخصصی ترویجی گندم قرار گرفتند. وی هدف از اجرای این طرح را آشنایی و ترغیب کشاورزان به استفاده از یافتههای جدید و تحقیقاتی و همچنین ارقام مقاوم گندم نسبت به شوری در مقایسه با ارقام محلی عنوان کرد. داوری همچنین گفت: عمده رقم کشت در شهرستان از نوع چمران بوده که چند سال است در شرایط این منطقه کشت شده و لازم است ارقام جدیدتری که با شرایط سازگارتر و عملکرد در واحد سطح بیشتری داشته باشند جایگزین ارقام قبلی شود. مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر همچنین با بیان اینکه اعتبار 2 میلیارد و 800 میلیون ریال به منظور خرید تراکتور و انواع ادوات کشاورزی در منطقه تصویب شده است، افزود: به همین منظور متقاضیان برای اخذ تسهیلات به بانک کشاورزی عامل معرفی شدهاند. وی تصریح کرد: این مدیریت به منظور سرعت در عملیات اجرایی کاشت، داشت و برداشت مزارع و همچنین تأمین نیروی محرکه در راستای افزایش سطح و مکانیزه کردن کشاورزی اقدامات مهمی را در حال پیگیری است. داوری عنوان کرد: ارائه تسهیلات به صورت ارزان قیمت از طریق بانک کشاورزی شهرستان صورت گرفته و در این زمینه پرداخت تسهیلات زمینه اشتغالزایی 10 نفر را فراهم کرده است.
خبرگزاری فارس: کارشناس فرهنگی اداره آموزش و پرورش اروندکنار از درخشش دانشآموزان این منطقه در نهمین جشنواره نخبگان قرآن و معارف اسلامی در بهبهان خبر داد. جواد شاکریپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در آبادان اظهار کرد: جشنواره نخبگان قرآنی و معارف اسلامی به مدت دو روز از 30 فروردین تا یکم اردیبهشتماه سال جاری در اروندکنار برگزار شده بود. وی افزود: این جشنواره به میزبانی شهرستان بهبهان با حضور علاقمندان و شرکتکنندگانی از سراسر استان خوزستان برگزار شد. کارشناس فرهنگی هنری اداره آموزش و پرورش اروندکنار تصریح کرد: در این جشنواره که برای نهمین دوره در حال برگزاری است، حدود 800 دانشآموز دختر و پسر از سراسر استان شرکت کردند و در رشتههای قرائت، حفظ، تفسیر قرآن، نهجالبلاغه، احکام، اذان و انشای نماز به رقابت پرداختند. وی بیان کرد: دانشآموزان اروندکناری با چهار شرکتکننده در این رقابت قرآنی حضور یافته و سه نفر از آنان حائز رتبه شدند. شاکریپور با اشاره به اسامی برترینهای این جشنواره اظهار کرد: کوثر هاشمی دانشآموز سال سوم راهنمایی از مدرسه صدیقه کبری(س) در رشته نهجالبلاغه رتبه دوم، علی اکبر رئیس کوهی دانشآموز سال اول راهنمایی مدرسه پنج مهر در رشته انشای نماز رتبه دوم، علیرضا حیدری دانشآموز سال دوم متوسطه دبیرستان نبوت در رشته انشای نماز رتبه سوم و امین فداغیه دانشآموز سال اول راهنمایی از مدرسه امامحسن (ع) در رشته احکام مقام چهارم را کسب کردند. وی با اشاره به اهمیت برگزاری چنین جشنوارههایی در تربیت قرآنی دانشآموزان بیان کرد: تأثیر قرآن در زندگی فردی و گروهی افراد جامعه انکارناپذیر است، اما دانشآموزان به عنوان آیندهسازان ایران اسلامی باید بیشتر با مفاهیم قرآن در زندگی خود آشنا شوند. کارشناس فرهنگی اداره آموزش و پرورش اروندکنار با تأکید بر اینکه باید سعی کنیم آموزههای قرآن هر چه سریعتر به متن زندگی دانشآموزان وارد شود، خاطر نشان کرد: یکی از تأثیرات قرآن بر دانشآموزان افزایش آرامش روحی و روانی در بین آنهاست. وی در پایان با اشاره به اینکه با برگزاری جشنواره و برنامههای قرآنی میتوان جامعه به ویژه جوانان را با مفاهیم و آموزههای قرآنی آشنا کرد، اظهار کرد: همگی باید بکوشیم تا دانشآموزان و نسل جوان را بیشتر با قرآن عجین کنیم.
خبرگزاری فارس: میزان شوری آب شرب شهرهای حوزه کارون در استان خوزستان نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: شوری آب در شهر شوشتر (بالادست رودخانه کارون) در سال گذشته بین 800 تا 900 میکروموس بوده، اما امسال به یک هزار و 500 میکروموس افزایش یافته، البته میزان افزایش و تغییرات شوری در مسیر رودخانه نیز متفاوت است. محسن پویا افزود: 70 درصد شهرهای استان آب شرب خود را از رودخانه کارون تأمین میکنند و 80 درصد جمعیت شهری نیز از این رودخانه آب خود را تأمین میکنند که کاهش کیفیت آب این رودخانه بسیار حائز اهمیت است. وی همچنین در مورد تأثیر بحران رودخانه کرخه در تأمین آب شرب طرح غدیر در شهرهای آبادان و خرمشهر اظهار کرد: برای جبران کم آبی این رودخانه، 40 مترمکعب آب بر ثانیه از رودخانه دز به آن تزریق میشود، اما آنچه در حال حاضر اهمیت دارد و نگران کننده است، کاهش دبی رودخانه دز و منابع آن است. پویا بالاترین کیفیت آب شرب را در شهرهای دزفول و مسجدسلیمان عنوان کرد و افزود: منبع تأمین آب هندیجان با داشتن شوری حدود 8 هزار میکروموس نامطلوبترین کیفیت را در میان شهرها داراست. به گفته وی، برای ارتقای کیفیت آب در شهرهای هندیجان، آبادان و خرمشهر قرارداد هفت سالهای با پیمانکار برای خرید آب شیرین کن منعقد شده است. وی با بیان اینکه مسجدسلیمان یکی از شهرهای بسیار مشکل دار استان در توزیع آب بود، افزود: برخی مناطق این شهر آب را به صورت جیره بندی دریافت میکردند و برخی محلهها در مدت 72 ساعت تنها سه ساعت از آب بهره مند میشدند. این مقام مسئول خاطر نشان کرد: با اصلاح 400 کیلومتر از شبکه آب این شهر، در حال حاضر 70 درصد مسجدسلیمان به صورت 24 ساعته از آب برخوردار شدند. وی اظهار کرد: اصلاح شبکه دو منطقه نمره یک و بیبییان با ممانعت سازمان میراث فرهنگی روبهرو شده که در صورت موافقت این سازمان آب 85 درصد شهر تأمین میشود.
خبرگزاری فارس: امام جمعه موقت اهواز گفت: در حوزه سلامت هنوز هم خلاءهای زیادی وجود دارد، این در حالی است که خوزستان استان ثروتمندی است و در فاصله چند کیلومتری از شهر منابع اقتصادی و چاههای نفت عظیمی وجود دارد. به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن حسنزاده عصر امروز در مراسم افتتاح اقامتگاه بیمار بیمارستان گلستان و شفای اهواز، اظهار کرد: در کنار برخی بیمارستانهای شهر مشاهده میشود که برخی همراهان بیماران در کنار خیابان چادر میزنند و زمانی که بیمار آنها بستری است در این چادر اقامت میکنند و چنین شرایطی به هیچ وجه جالب نیست. وی افزود: در حوزه سلامت هنوز هم خلاءهای زیادی وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود و پر کردن این خلاءها نوعی عمل صالح است. حسنزاده ادامه داد: این در حالی است که خوزستان استان ثروتمندی است و در فاصله چند کیلومتری از شهر منابع اقتصادی و چاههای نفت عظیمی وجود دارد. وی افزود: در گذشته در بخش مدارس کمبودهایی وجود داشت و تعداد مدارس در کشور محدود بود؛ با ورود خیران به این عرصه و ساخت مدارس متعدد توسط آنها این مشکل اکنون کاهش یافته و اگرچه کافی نیست، ولی پیشرفت خوبی در این بخش حاصل شد. در ادامه مراسم مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان گفت: دولت وظیفه دارد در حوزه سلامت سرمایهگذاری کند و البته این کار را هم انجام میدهد، ولی با تلاش خیران سلامت فعالیت در این بخش با سرعت بیشتری انجام میشود. حسن حائری گفت: فعالیت در این حوزه از دو سال پیش در استان آغاز شده و هنوز در ابتدای راه قرار داریم که در این راستا لازم است مشارکت شهروندان با مجمع خیران سلامت افزایش یابد و کمکهای مردمی به سوی این مجمع سرازیر شود. وی اضافه کرد: نیکوکاران خوزستان نسبت به استانهای دیگر فعالترند و به عنوان مثال در بخش مدرسهسازی، استان در رتبه اول یا دوم کشوری هستند. وی بیان کرد: برخی کارهای کوچک میتوانند موجب انجام اقداماتی بزرگ شوند و به عنوان مثال چندین سال پیش خیرین ساخت بیمارستان ولی عصر (عج) بهبهان را آغاز کردند، ولی این پروژه به دلایلی متوقف شد، تا اینکه در سفر رئیس جمهور به استان حدود 9 میلیارد تومان برای ساخت این بیمارستان اختصاص یافت. حائری ادامه داد: با وجود اینکه خیران تنها 30 درصد کار را انجام داده بودند، ولی آغاز این کار موجب شد اکنون دولت مسئولیت پروژه را برعهده بگیرد و این بیمارستان را تکمیل کند.
خبرگزاری فارس: مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان از ایجاد نوبت شبکاری در کتابخانههای عمومی استان از پنجم اردیبهشت 91 خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی، لفته منصوری گفت: اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان با توجه به نزدیکی آزمون ورودی دانشگاهها و به منظور خدمترسانی به داوطلبان کنکور شیفت شبانه را در 24 کتابخانه عمومی در سطح 19 شهرستان راهاندازی میکند. وی افزود: این طرح در راستای در خواستهای مکرر اعضای کتابخانههای عمومی استان و همچنین ارایه خدمات بهتر به مراجعهکنندگان انجام میشود. منصوری اظهار کرد: کتابخانههای عمومی مجهز به شیفت شب در طول این مدت بالغ بر 200 ساعت فعالیت خواهند داشت و از ساعت 19 تا 22 و بر اساس نیاز اعضا خدمترسانی میکنند. وی خاطر نشان کرد: شیفت شبانه تا 20 مرداد 91 در کتابخانههای علامه طباطبایی بهبهان، شهید مفتح و شهید دستغیب در ایذه، ارمغان باغملک، شهید بهشتی رامهرمز، شهید رجایی و کتابخانه مرکزی استان در اهواز، فرهنگ و حداد عادل در آبادان، شماره یک و معرفت اندیمشک، فجر شوش، فتحالمبین و رودبند دزفول، آیتالله سعیدی ماهشهر، رضوی هویزه، شماره2 لالی، شهید شرافت در شوشتر، شهید امامی گتوند، اندیشه شادگان و شهید علمالهدی دشت آزادگان، کتابخانه ارشاد مسجدسلیمان، کتابخانه شهید مدرس هندیجان و شهدای ملاثانی شهرستان باوی دایر خواهد بود.