مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان گفت: استانها و شهرستانها چشمه هاي تئاتر کشور هستند که جشنواره هاي بين المللي را تغذيه مي کنند.
به گزارش روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان، حجت الاسلام و المسلمين سيد لطفالله سپهر شامگاه ديروز (25ارديبهشت ماه) در آيين استاني بزرگداشت ارديبهشت تئاتر استان در محل مهمانسراي شهيد چمران اهواز اظهار کرد: توانمندي تئاتر کشور به شهرستانها است و بايد توزيع عادلانه ثروت در حوزه نمايشي هم اعمال شود.وي با بيان اينکه حجم گسترده اي از توليدات سينمايي و هنر نمايش متعلق به خوزستان است، افزود: بيش از 13 جشنواره تئاتر استاني، منطقه اي و بين المللي در خوزستان برگزار شده است و تاکنون هيچ استاني به اين اندازه جشنواره برگزار نکرده است.
سپهر ادامه داد: سالانه بيش از 600 ميليون تومان در جشنواره هاي تئاتر خوزستان هزينه مي شود. توزيع عادلانه ثروت بايد در حوزه نمايشي اعمال شود.وي گروههاي داراي پروانه را 60 گروه عنوان کرد و گفت: 30 گروه ديگر نيز در حال ثبت هستند و در مجموع 90 گروه نمايشي در استان فعالند. البته جمعيت زنده و فعال چندين هزار نفري در تئاتر خوزستان وجود دارد.وي اين مراسم را فرصتي مغتنم براي ارزيابي تئاتر استان و شهرستانها عنوان کرد و گفت: خوزستان در حوزه عرضه فرهنگ و هنر، به اندازه کل کشور توانايي دارد.سپهر افزود: اين استان با توجه به بافت جمعيتي و قوميتها و فرهنگ هاي موجود، با روحيه خونگرمي و تعصب به فرهنگ ايراني و اسلامي، توانايي توليد آثار فاخر ادبي و هنري را داراست.
وي ادامه داد: بيش از 40 درصد از جمعيت پنج ميليوني خوزستان، عرب زبان هستند که به اندازه کشورهاي عربي توانايي عرضه هنر و موسيقي دارند. همچنين در بين اقوام لر و بختياري نيز آثار فاخري در عرصه سينماو بازيگري وجود دارد. جشنواره هاي گذشته و آينده مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان با اشاره به فعاليت هاي هنري و نمايشي سال گذشته اضافه کرد: بيست و سومين جشنواره تئاتر استان، نخستين همايش بزرگ تئاتر براي همه، چهاردهمين جشنواره ملي مقاومت فتح خرمشهر، چهارمين جشنواره تئاتر خياباني باغملک، دومين همايش تئاتر ويژه کودک و نوجوان در دزفول و هفتمين جشنواره تئاتر کودک و نوجوان استان از جمله برنامه هاي اجرا شده در سال 90 بودند.
وي ادامه داد: همچنين نخستين جشنواره تئاتر بانوان در شادگان برگزار شد که مورد استقبال قرار گرفت و قول ميدهيم سال آينده يکي از بانوان هنرمند به عنوان دبير اين جشنواره انتخاب شود.
سپهر به جشنواره هاي تئاتر خوزستان در سال جاري اشاره کرد و گفت: دوازدهمين جشنواره تئاتر عربي در سوسنگرد، هفتمين جشنواره تئاتر منطقه اي زاگرس نشينان در مسجد سليمان، سومين همايش تئاتر ويژه دفاع مقدس، پانزدهمين جشنواره بين المللي تئاتر مقاومت فتح خرمشهر و بيستمين جشنواره منطقه اي تئاتر لاله هاي سرخ انديمشک از جمله جشنواره هاي تئاتر سال جاري خواهند بود.همه جا فضاي نمايش هست شهرستاني نداريم که فضاي نمايش نداشته باشد، البته در اهواز مشکل وجود دارد چراکه بيش از 40درصد توانايي هاي تئاتر در اهواز است، اين در حالي است که به اندازه کافي در اين شهر فضاي نمايشي وجود ندارد. در برخي جاها اهواز مورد بي مهري مسئولان قرار گرفته و در راه اندازي پروژه هاي عمراني دچار مشکلاتي هستيم.اجراي پروژه خانه هنرمندان استان از جمله کارهاي بزرگي است که در اين عرصه تحولات بزرگي را ايجاد خواهد کرد. اين فضا تا پايان سال 92 در اختيار انجمن هاي هنر نمايش قرار مي گيرد و آن روز شاهد بالندگي و شکوفايي تئاتر خوزستان خواهيم بود.
خبرگزاری فارس: معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: یکی از معروفات مهم نهادینه کردن فرهنگ مصرف داخلی و مهم ترین منکر محتاج شدن کشور به دنیای خارج است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حجتالاسلام جواد صادق زاده ظهر امروز در همایش مدیران دستگاههای اجرایی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر خوزستان، اظهار کرد: یکی از معروفات مهم با توجه به شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، این است که فرهنگ مصرف داخلی را نهادینه کنیم و مهمترین منکر در این راستا محتاج شدن کشور به دنیای خارج است. وی افزود: نخستین و مهمترین معروف، خداشناسی است اما مشکلی که وجود دارد این است که هنوز نتوانستهایم خدا را به خوبی بشناسیم. صادق زاده ادامه داد: برای نهادینه سازی دو فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر باید کار را از آموزش و پرورش آغاز کنیم، که در این راستا باید همه توان خود را به کار بگیریم. وی آموزش را مهمترین مسئله در احیای امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و افزود: امسال طرح جدیدی در ستاد اجرا میشود و آن، شناسایی معروفات و منکرات است که در پایان سال این شاخصها مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اضافه کرد: هدف امر به معروف و نهی از منکر در قرآن و اسلام، اصلاح جامعه است و به این منظور باید بسترهای گناه را از بین ببریم و از خودمان شروع کنیم.
خبرگزاری فارس: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از افزایش تعداد مؤسسات قرآنی استان به رقم سورههای قرآن کریم خبر داد و گفت: مقرر شده تا عید مبعث، تعداد مؤسسات قرآنی استان به 114 مؤسسه برسد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حجتالاسلام والمسلمین سید لطفالله سپهر ظهر امروز در نشست مدیران مؤسسات قرآنی استان اظهار کرد: مقرر شده تا عید مبعث، تعداد مؤسسات قرآنی استان به 114 مؤسسه برسد که تحقق این امر با نظارت دبیر شورای قرآن و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و با حرکتی جهشی از نظر کمی و کیفی صورت پذیرفته است. وی با بیان اینکه راهاندازی مؤسسات قرآنی، انقلابی قرآنی بود که در استان محقق شده، افزود: موسسات قرآنی باید نهضت حفظ قرآن کریم را در استان فراگیر کنند و با توجه به استعدادهای قرآنی خوزستان، سهم استان در نهضت حفظ قرآن کریم باید حداقل 2 میلیون حافظ باشد. وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر پرورش 10 میلیون حافظ قرآن کریم، گفت: با توجه به استعدادهای قرآنی موجود در استان، سهم خوزستان حداقل باید 2 میلیون حافظ از یک تا 30 جزء باشد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تاکید کرد: موسسات قرآنی باید تا پایان سال 1391، یکهزار و 391 حافظ قرآن کریم را پرورش دهند. سپهر گفت: هر مؤسسه قرآنی که حافظ از یک تا 30 جزء قرآن کریم را پرورش دهد، برای حافظ یک جزء، 50 هزار تومان و حافظ کل قرآن کریم بین 100 تا 150 هزار تومان کمک مالی از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دریافت میکند. وی با اشاره به تصویب بودجههای قرآنی مناسب در شورای انقلاب فرهنگی، بیان کرد: باید تلاش شود از تسهیلاتی که در کشور برای امور قرآنی در نظر گرفته شده است استفاده و در مؤسسات قرآنی استان وارد کرد. سپهر بر معنویت در مؤسسات قرآنی تاکید کرد و گفت: اعضای امور قرآنی استان باید از معنویت قرآنی برخوردار باشند تا باعث جذب اقشار مختلف مردم شوند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: مؤسسات قرآنی خانههای نورانی روی زمیناند. باید سطح کیفی موسسات قرآنی آن چنان ارتقا یابد تا فرهنگ قرآنی در جامعه فراگیر شود. سپهر با اشاره به حدیث ثقلین پیامبر اکرم(ص)، اظهار کرد: شیعیان به اهلبیت(ع) توجه ویژهای داشته و دارند اما این توجه نسبت به قرآن کریم با توجه به پیشرفتهای قرآنی که در کشورهای سنی مذهب شاهد هستیم، در ایران کم بوده است. وی ادامه داد: امام خمینی(ره) توجهی ویژه به مباحث قرآنی داشتند، به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران هماکنون در نشستهای قرآنی در میان کشورهای دنیا از برترینها محسوب میشود. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: هیچ بیانی رساتر از قرآن کریم نمیتواند پیامبر اکرم(ص) را معرفی کند. در بسیاری از آیات قرآن تعبیرات خداوند از ایشان با نوع بشر متفاوت است و خداوند در سوره «دهر» معرفی کاملی از شخصیت پیامبر اسلام ارائه میکند. همچنین با توجه به آیه تطهیر، میتوان تعریفی کاملتر از اهل بیت(ع) یافت و سوره «کوثر» نیز در شان حضرت زهرا(س) دارای برکات بسیاری است که تعبیر کوثر خداوند از ایشان به معنای چشمهای جوشان از همه خوبیها و پاکیها است. وی با تاکید بر اینکه قرآن و اهلبیت(ع) مروج و مکمل یکدیگر هستند، تصریح کرد: پیش از انقلاب اسلامی ظلمهای بسیاری در حق قرآن کریم روا داشته شد اما با تدبیر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و بهرهمندی از دو یادگار پیامبر اسلام یعنی قرآن و عترت، بیداری اسلامی از ثقلین سرچشمه یافت و میرود تا سیطره فرهنگ تشیع در دنیا فراگیر شود. سپهر عنوان کرد: خداوند، قرآن کریم را بهترین ابزار هدایت قرار داده است و معارف قرآن مهمترین عامل رشد و پیشرفت است. از منظر خداوند، معجزه الهی نه تنها شفابخش دردها است بلکه روشنیبخش روحها نیز هست.